Stoere mannen houden van het sissend geluid van de BBQ,

Als je blij wordt van het eerste sissende geluid op de grill, als je nog even extra inademt bij de geur van houtvuur en als je maar al te graag tot ‘s avonds laat in de smeulende kooltjes kijkt, dan ben je klaar voor het seizoen.

Het maak niet uit of je net begonnen bent met een tafelgrill op het balkon of dat je een grote off-set smoker in de achtertuin hebt staan.
Je bakt misschien brood en pizza op een keramische barbecue of je rookt zelf gevangen vis in een kast.

Wat is de trend van 2016?

Het nieuwe grillen
Het is één van de oudste en meest authentieke manier voor het bereiden van gerechten: roken. Waar de afgelopen jaren vooral in het professionele circuit gerookt werd op de barbecue, zal dat dit jaar meer en meer onder het grote publiek gaan gebeuren. ‘Roken is het nieuwe grillen’, wordt er al gefluisterd. Roken zorgt ervoor dat vlees of vis langzaam gaart bij lage temperaturen, en geeft ook nog eens een verfijnde rooksmaak mee aan het gerecht.

Ik wens jullie heel veel plezier dit Seizoen, en bak ze lekker bruin.

adv. Zorg dat tijdens het bereiden je kleding goed beschermd is met de BBQ-Smoking