257 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10 Bekijk reviews

Gratis verzending vanaf €50,-

Ideal logo Bankoverdracht Paypal Logo Belfius logo Creditcard logo Giropay logo KBC/CBC logo Klarna logo Bancontact logo

Heb er een nachtje over geslapen of ik dit wel zou plaatsen, maar kwam vanmiddag tot de conclussie dat ik niets te verliezen heb. De hele economie ligt op zijn gat en zo ook onze website ;-(

Dit is iets waar ik energie van krijg en als ik er 1 iemand mee kan inspireren dan heb ik uiteindelijk mijn doel bereikt.

Dus…….

Vol verbazing heb ik vrijdag door de supermarkt gelopen. Moest toch echt mijn weekend boodschappen halen want ja, ik moest gewoon aan het werk de gehele week.

Volle karren met shit en pleepapier heb ik voorbij zien komen.

Nou ja logisch shit en pleepapier hoort natuurlijk wel een beetje bij elkaar.

Nee maar ff serieus laten we gaan hamsteren want we mogen een aantal dagen niet naar buiten.

Maar hoezo een aantal dagen niet naar buiten, dat heeft toch niemand ons gezegd. Er is toch geen advies geweest om niet naar buiten te gaan?

Op het moment dat je niet buiten komt krijgt je lichaam ook geen vitamine D en helaas te weinig beweging. Maaaaar wat gaan we doen met hamsteren?

We kopen de meest slechte kant en klare meuk uit de supermarkt.

Niet normaal wat ik in winkelwagentjes voorbij heb zien komen.

Man man man, kant en klare broodjes Unox, blikken soep, worstenbroodjes, blikjes knakworstjes, frisdranken, afbakbroodjes peperkoeken en ga zo maar door.

Kijk, Nou ja het bier en wijn snap ik wel 😉 Nee flauwekul maar hoezo?????

In de tijd dat je binnen moet blijven omdat er een ziekte heerst kun je toch juist aan je imuunsysteem werken en ervoor zorgen dat dat op orde wordt gebracht. Dat is nu zoooooo belangrijk. Nee in plaats daarvan gaan we voor de kant en klare zooi die bomvol suiker en slechte E nummers zitten.

En het lijkt me zo, dat als je gaat hamsteren dan heb je al een idee dat je vatbaar bent voor dit virus dus…… dan pak je maar de meest goedkope en slechte zooi die je je maar kunt bedenken.

Laat mij maar unne mauwerd zijn maar bij ons ligt de groente la vol de fruitmand gevuld en uiteraard een lekker fles wijn om het weekend door te komen 😉

Maar aub, laten we goed voor onszelf zorgen! Zorg ervoor dat je de goede supplementen in huis hebt (neeeee geen goedkoop huismerk, dit bevat veel opvulstoffen en synthetische stoffen en een lage dosering en hiermee belast je je lichaam juist)

De manier waarop sommige mensen nu eten, met zoetigheid, bewerkte voeding en chemische stoffen, suikers en E nummers dat gaat zijn tol eisen.

Begin aub met een goede basis en dat is gezonde voeding en daarboven op een goede suppletie!

Wat ik aanraad:

Vitamine C, afweer tegen infecties en virussen. Het lichaam kan dit niet zelf aanmaken en helaas krijgen we te weinig binnen via ons voedsel. Vitamine C beschermt invloeden van buitenaf, betere

Beetje gek dat er nu voor tonnen aan vitamine C naar China worden gebracht omdat blijkt dat vitamine C het virus remt. Alleen in mijn ogen een bietje te laat, ofnie?

Een goede visolie, dit voor een goede communicatie in het lichaam, afvalstoffen worden afgevoerd, ontstekingsremmend, voedingsstoffen en afvalstoffen kunnen beter in en uit de cel. Belangrijk voor de verhouding omega 3 en 6 in het lichaam.

Multivitamine, hierin zitten de eerste basisbehoefte aan vitamine (voor normale tijden)

Zink, is een antioxidant en een immuunsysteemversterker

Vlierbesextract, bevat foliumzuur, ijzer en kalium. Staat bekend om zijn hoeveelheid vitamine C. Perfect middeltje tegen verkoudheid en griep.

Ik ben van mening dat je dit in huis moet hebben, en vooral als je al een “slechte” weerstand hebt. Je wilt thuisblijven omdat je bang bent het virus te vangen hoe kan het dan zijn dat sommige mensen kiezen voor al de goedkope shit van unilever en peijnenburg gaan ipv een paar tientjes ertegenaan gooien voor gezonde supplementen. Zou het onwil zijn? Of weten deze mensen niet beter?

Waarom wordt er nergens door de overheid, gezondheidszorg of rivm gezegd dat je goed voor jezelf moet zorgen door goede juiste voeding te eten en suppletie, stress vermindering, goede slaap en buitenlucht moet krijgen waardoor je je immuunsysteem kan versterken.

Toch wil ik nog wel ff wat kwijt over goede supplementen.

Helaas zit daar ook nog een verschil in.  Als je dan toch voor een supplement kiest, kies dan voor de juiste en niet de goedkoopste waar je er 6 van moet slikken om aan de goede hoeveelheid te komen waar ook nog een hoop rotzooi in zit.

Hoor mensen vaak zeggen eet toch gezond. Helaas staat onze groente en fruit niet meer op een gezonde grond. Het moet zo goedkoop mogelijk geproduceerd worden, de grond is uitgeput, te snelle groei en langdurige opslag en transport. Echt jammer!

Ik denk dat het belangrijk is om in deze periode ontzettend goed voor onszelf en je omgeving te zorgen. Wat ik ook zo vreemd vind ik dat dit niet wordt gecommuniceerd. Waarom krijgen wij van hoger hand niet te horen hoe je jezelf van binnenuit kunt beschermen. Tja handen wassen en niesen en hoesten in de arm en dan elleboogje schudden, ahum! Lekker dan!

Echt, pak het heft in eigen hand, ga goed voor jezelf zorgen, zoek de ellende niet op en wees een beetje lief voor elkaar.. Maak geen ruzie om het laatste groentepotje bij de jumbo 😉

Koop liever vers!!

Nu zul je je vast afvragen, goh heeft die Lien voortaan de wijsheid in pacht! Haha nee helemaal niet! Naast Bij Lien ben ik al tijden geïnteresseerd in voeding en suppletie. Dat heeft me doen beslissen om stiekem (ja echt, i know spoor niet, hoor het vaker) aan de opleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur en suppletie ben begonnen. Had tijd over, whaaaaa

Hoe had ik kunnen bedenken dat ik dit zo snel toe zou kunnen passen. De eerste les kregen we te horen dat mocht het virus naar nederland komen zorg er dan voor dat je de basis in huis hebt.

Het is nu ook niet zo dat ik alleen maar wortels en paprika’s eet. Nee, maar mijn basis is wel veranderd. Kijk anders tegen voedsel aan en wil mijn kinderen een gezonde basis meegeven. Ik wordt hier thuis al Vitalien genoemd. Mocht ik ooit iets in deze branche beginnen weet ik in ieder geval al wat mijn bedrijfsnaam gaat worden 😉

Het is niet dat ik een heilige wordt hoor en mijn wijntje en biertje laat staan. Nee het gaat om balans. Als je door de weeks je gezonde basis legt kan ik echt in het weekend lekker aan de wijn. En soms zullen dat er best wel eens teveel zijn. Ben ook maar een mens.

Hoe ik dit ga inrichten en wat ik er uiteindelijk mee ga doen daar heb ik nog geen idee van maar het is nooit verkeerd de gezonde kennis in huis te hebben. Hoe mooi is het als je mensen van bepaalde simpele klachten af kunt helpen met goede voeding in goede suppletie. En daarbij ben ik nog niet geslaagd, ik heb volgende week (als het doorgaat) nog een opleidingsdag. Dan zullen we zien of ik de basis kennis beheers. En dan……….. Oh ik wil nog zo veel!

Ik zou zeggen doe ermee wat je wil! Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid want je bent wat je eet. Succes en zorg goed voor jezelf in deze rare tijd.

Mocht je meer informatie willen welke supplementen ik slik dan weet je me te vinden.

Veel liefs Lien (VitaLien 😉