257 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10 Bekijk reviews

Gratis verzending vanaf €50,-

Ideal logo Bankoverdracht Paypal Logo Belfius logo Creditcard logo Giropay logo KBC/CBC logo Klarna logo Bancontact logo

Bazar Bizar

BAZAR BIZAR

Bazar Bizar nodigt u uit op een verre reis naar de dansende eilanden, oude tradities en hemelse stranden van Indonesië. Het Belgische interieurmerk Bazar Bizar is gegroeid uit een levenslange passie voor reizen, creëert zeer originele designstukken gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals waterhyacint, rotan en bamboe. De uitgebreide collectie van Bazar Bizar omvat geweven tapijten, lampen, kussens, keramiek, stoelen en vele andere interieur- en modeartikelen in zachte kleuren zoals beige, bruin, wit en ook zwart. Zorgvuldig geselecteerde designstukken die consequent originaliteit, kwaliteit, innovatie en vakmanschap belichamen. Bazar Bizar brengt dat prachtige vleugje Balinese cultuur één voor één naar de vier hoeken van de aarde.

De mensen achter Bazar Bizar zijn Pascale Pelsmaekers en Eddy Roothaert. Terwijl eigenaresse Pascale de creatieve kant van de zaak voor zijn rekening neemt en ook het publieke ‘gezicht’ van het label is, zorgt haar man Eddy voor de logistiek.

Als wereldreizigers had het stel veel bezienswaardigheden gezien, maar Indonesië voelde als een ‘thuiskomst’. Ze werden verliefd op het land, de Balinese cultuur, het traditionele vakmanschap en de mensen, om nog maar te zwijgen van de boho vibes. Zo kwamen ze op het idee om een webshop te lanceren voor unieke meubels en originele decoratieve items, gemaakt door Balinese huisvrouwen. Elk item van Bazar Bizar is uniek en heeft zijn eigen verhaal te vertellen.

Inmiddels heeft het echtpaar het label Bazar Bizar ontwikkeld en ontwerpen en creëren ze hun eigen collecties high-end en luxe decoratieve accenten en woonartikelen. Vier-vijf keer per jaar reizen ze naar Indonesië, waar ze al een team van verschillende Balinese medewerkers hebben.

Alle items van Bazar Bizar zijn op een duurzame manier (met de hand) gemaakt en bovendien is het een middel om de lokale Balinese economie te ondersteunen. Omdat Pascale en Eddy het hele productieproces zelf voor hun rekening nemen, houden ze er ook controle over: van productie tot en met levering. Ze besteden bijzondere aandacht aan goede arbeidsomstandigheden, hoogwaardige afwerking en garanderen eerlijke lonen voor hun werknemers.

Dit betekent dat alles wat “Bazar Bizar” aanbiedt zowel ecologisch als eerlijk is, en in de toekomst … ze zijn van plan dat zo te houden.

Bazar-bizar-logo

Ecologie en duurzaamheid, de kern van ons bedrijf

We verbinden ons ertoe een duurzame manier van leven aan te moedigen door alleen duurzaam en ethisch geproduceerde, natuurlijke materialen te kiezen die gerecycled, recyclebaar en milieuvriendelijk zijn. Enkele van de natuurlijke vezels die we gebruiken voor de productie van onze ontwerpen zijn zeegras, waterhyacint, gras, rotan, bamboe, katoen, schelpen en hout.

We kiezen voor materialen die een minimale impact hebben op het milieu en weinig of geen afval creëren. Daarom gebruiken we geen chemicaliën of toxines tijdens de verwerking en behandeling van onze producten.
We kopen in bij lokale producenten in Indonesië die een eerlijke deal hanteren voor hun werknemers en werknemers. Ze zijn niet alleen toegewijd aan het betalen van eerlijke lonen aan ambachtslieden en producenten, maar zijn ook toegewijd aan het bieden van een veilige, gezonde werkomgeving die vrij is van intimidatie, discriminatie en dwangarbeid.

Onze producten zijn handgemaakt door onze lokale ambachtslieden in Indonesië met behulp van inheemse technieken die van generatie op generatie zijn doorgegeven. We ondersteunen de huisindustrie, waardoor de ambachtslieden vanuit huis kunnen werken en voor hun kinderen kunnen zorgen terwijl ze een inkomen voor het gezin bieden. Dit heeft een bloeiende economie gecreëerd, waardoor familiewaarden en culturele praktijken intact zijn gebleven in de wondere wereld van de huisindustrie. Dat is mooi!
We stimuleren onze fabrikanten om nieuwe mogelijkheden te blijven verkennen om natuurlijke vezels op een milieuvriendelijke manier te gebruiken en te hergebruiken.
Bali probeert zijn plasticprobleem het hoofd te bieden. De Indonesische overheid wil tegen 2025 het plastic zeeafval verminderen. De Balinese regering doet grote inspanningen om plastic zakken, polystyreen en plastic rietjes te verbieden. We streven ernaar om het plastic zeeafval te verminderen door plastic te hergebruiken dat wordt gerecycled van de stranden van Bali. We gebruiken gerecycled plastic in producten zoals tapijten, manden en andere woonaccessoires.

We gebruiken duurzame verpakkingsmethoden uit hernieuwbare bronnen om weinig afval te creëren.
Ons vulmateriaal is 100% natuurlijk en recyclebaar, gemaakt van plantaardig zetmeel, wat de beste bescherming biedt voor uw producten. De vezelpallets worden geperst uit afvalhout. De groene stretch en noppenfolie die we gebruiken zijn voor 80% recyclebaar.

Het is onze verantwoordelijkheid om bewuste keuzes te maken bij het selecteren van materialen en productiemethoden om de schade die we aan ons milieu toebrengen te minimaliseren.

Een gezonde ecologie is de basis voor een gezonde economie.
“De aarde is wat we allemaal gemeen hebben. Zorg ervoor.”